Willem II-watcher Dennis van Bergen: 'Bom kan barsten'

6 mei 2016 om 19:32
nl
PSV wordt geen kampioen en Willem II gaat degraderen. Dat is de uitkomst van de uitzending van FC Onder Ons deze week, waarin PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad en Dennis van Bergen, de Willem II-volger van VI, te gast zijn. "We hebben niet al te veel moeite gestoken in een kampioensbijlage", aldus Elfrink.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

PSV gaat zondag op bezoek bij PEC Zwolle en Ajax neemt het op tegen De Graafschap. Beide clubs hebben evenveel punten, maar de Amsterdammers kunnen een beter doelsaldo overleggen.
"Het lijkt me vrijwel uitgesloten dat PSV nog kampioen wordt", vervolgt Elfrink. "We hebben natuurlijk wel wat dingen klaarstaan voor het geval dat het toch nog zover komt, maar we houden er geen rekening meer mee."
Ajax wordt dus kampioen volgens Elfrink, maar dat betekent volgens hem niet dat de Amsterdammers het verdienen. "Ik denk dat PSV internationaal echt heeft laten zien dat ze verder zijn dan Ajax. Nationaal is Ajax wel stabieler gebleken. PSV heeft het voor de winterstop laten liggen. Thuiswedstrijden zoals tegen Excelsior en Heerenveen gaan PSV nu miljoenen kosten."
Willem IIWillem II kan de nacompetitie nog altijd ontlopen. Dan moet het zondag wel winnen van Roda JC en het is daarnaast nog afhankelijk van Excelsior dat punten moet gaan verliezen tegen degradant Cambuur Leeuwarden. "Willem II gaat de nacompetitie in ik zie ze dan ook uit de eredivisie donderen", zegt Dennis van Bergen. "De gelatenheid spat van de gezichten. Streppel heeft het over ontspannenheid en blijft maar hameren op het feit dat ze wel in de eredivisie blijven. Het zijn signalen van een club die in de ontkenningsfase zit. Het is hopen voor Willem II op een wonder zondag."
De kans is dus groot dat Willem II nacompetitie gaat spelen. Of Streppel dat als trainer van Willem II gaat meemaken, waagt Van Bergen te betwijfelen. "Streppel is de grip op Willem II kwijt. Hij wekt de indruk dat hij het allemaal onder controle heeft, maar je voelt dat het niet goed gaat komen. Als Willem II de nacompetitie ingaat dan gaat algemeen directeur Berry van Gool maatregelen nemen. Dan zou de bom wel eens kunnen barsten bij Willem II".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.