'Moe maar voldaan’ na overweldigend succes Jeroen Bosch-expositie: ‘Laat dit geen eendagsvlieg zijn'

7 mei 2016 om 15:29
nl
Het Noordbrabants Museum is dit weekend 39 uren aaneengesloten open vanwege de succesvolle tentoonstelling over Jeroen Bosch, die zondag voor het laatst is te zien. Museumdirecteur Charles de Mooij blikt terug op een fantastische periode. “De belangstelling voor Jeroen Bosch was echt overweldigend”, zegt de directeur tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Vanaf zaterdagochtend 08.00 uur tot zondagavond 23.00 uur zijn de deuren van het museum in Den Bosch geopend. Wie nog een bezoek wilde brengen aan de expositie over de beroemdste Bosschenaar aller tijden heeft pech, want alle kaarten zijn uitverkocht.
'Geen eendagsvlieg'Voor De Mooij is er na zondag nauwelijks tijd om op adem te komen. “De twee volgende internationale tentoonstellingen staan alweer voor de deur. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat deze expositie geen eendagsvlieg is. We gaan gewoon door en proberen zoveel mogelijk het museum en de stad Den Bosch op de kaart te zetten met meer van dit soort tentoonstellingen.”
Dat de Jeroen Bosch-tentoonstelling een daverend succes genoemd mag worden, mag duidelijk zijn. Met de verkoop van het 380.000ste kaartje raakte de wereldberoemde expositie vorige maand helemaal uitverkocht. Het geheim? “Dat is duidelijk: het weergaloze talent van Bosch en het feit dat de tentoonstelling compleet is: al zijn grote werken hangen in één en dezelfde ruimte.”
De jarenlange voorbereiding en de tentoonstelling zelf hebben het Noordbrabants Museum veel geld gekost, maar vanwege de gigantische vraag naar kaarten en de succesvolle verkoop van Jeroen Bosch-spullen heeft het museum naar verwachting winst gemaakt, aldus De Mooij.
Bosch By NightTijdens de laatste avond van de tentoonstelling vindt op de Markt in Den Bosch de licht- en geluidsshow 'Bosch by Night' plaats, waarbij de beelden onder meer worden geprojecteerd op het familieatelier van Bosch. Hierin komen de figuren uit het drieluik 'Tuin der lusten' van de kunstenaar tot leven. De show kwam in samenwerking met de Efteling tot stand.
De expositie opende 13 februari. De tentoonstelling werd zo goed bezocht, dat het museum de openingstijden verruimde. “Ik ben moe, maar zeer voldaan. Het waren drukke maanden maar alles is boven verwachting verlopen. Op naar de volgende tentoonstelling!” Besluit een apetrotse museumdirecteur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.