Babyolifantje erg waardevol voor Safaripark Beekse Bergen: 'Levert park 3 tot 4 miljoen euro op'

7 mei 2016 om 21:47
nl
Het is nu natuurlijk dé trekpleister van Safaripark Beekse Bergen: het pasgeboren olifantje Madiba. Maar wat levert zo'n beestje het dierenpark in Hilvarenbeek nu eigenlijk op? "Ik denk wel aan drie tot vier miljoen", schat Goof Lukken, dierentuindeskundige van de NHTV in Breda
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"De komst van Madiba gaat de Beekse Bergen heel veel meer bezoek opleveren", zegt Lukken. Dit komt volgens hem mede doordat het hier gaat om de geboorte van Afrikaanse olifant. En dat is uniek in de Benelux. "Daarnaast heb je nu ook te maken met mooi weer plus de meivakantie."
"Dit is zo ideaal voor een park, maar dat is natuurlijk niet te plannen. Dat alles zo samenvalt dat is puur geluk voor het Safaripark", zegt Lukken.
Zeker 150.000 bezoekers extra"Ik denk dat dit toch zeker wel 150.000 tot 200.000 meer bezoekers op gaat leveren, waarvan een deel ook op het vakantiepark. En ja, die bezoekers geven ook allemaal geld uit aan eten en drinken. En natuurlijk aan souvenirs", berekent Lukken. Daarnaast verwacht hij dat er ook meer abonnementen worden verkocht. "Mensen willen het olifantje zien opgroeien."
Alles bij elkaar verdient het park toch gauw tussen de drie a vier miljoen euro extra aan de geboorte van het babyolifantje, denkt Lukken. Het Safaripark wil geen mededelingen doen over hoeveel het oplevert.
'Investeringen terugverdienen'"Dat is ook lastig en zeker nu niet te berekenen", legt Ron van Kuijk, woordvoerder van Libéma waar het Safaripark onder valt, uit. "Bovendien moeten we eerst onze investeringen terugverdienen." In het Safaripark is bijvoorbeeld geïnvesteerd in een nieuwe groepsstal voor olifanten. "Die kostte bijna anderhalve miljoen euro."
Hoeveel extra bezoekers de Beekse Bergen verwacht, daar laat het park zich niet over uit. Wel is duidelijk dat er afgelopen dagen veel bezoekers zijn geweest. "Jonge, bijzondere dieren doen het altijd goed. Hemelvaartsdag was een van de drukste dagen ooit met 12.800 bezoekers", vertelt Van Kuijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.