Mooi weer betekent (ook) dikke, dikke rijen voor het dampende frietloket van het zwembad

7 mei 2016 om 17:30
nl
Zoals overal in Brabant was het ook bij recreatieoord De Warande zaterdag druk, heel druk. Duizenden kwamen om te zwemmen en om lekker in de zon te bakken. Achter de balie van het 'Warande frietloket' werd ook gebakken, niet in de zon maar in bakken vol borrelende dampende kokende olie.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Letterlijk lange dikke rijen voor het frietloket. Vanaf het moment dat de frietafdeling van de zwembadbrasserie open ging tot aan sluitingstijd, is het alle hens aan dek voor de medewerkers. Alsof we de hele winter niet gegeten hebben, zo massaal stortten we ons op de friet. "Het is schransen en heel hard werken", zegt de eigenaar van de brasserie met een lach op zijn gezicht.
Achteraan sluiten De op friet beluste massa krijgt de vette hap snel voorgeschoteld. "Nummer zeshonderd", roept de opperbakker. "Zeshonderd en één, hallo. Wakker worden." Collectief lijken we vergeten te zijn dat we vaak en veel praten over gezond eten en verantwoorde voeding. "Een tosti met curry." Bij mooi weer lijken die gedachten ver weg, heel ver weg. Happen maar!
[YouTube:body:https://youtu.be/c6WgK1dPfeI]
Zondag is het opnieuw mooi weer dus ook weer mooi voor de frietomzet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.