Deze moeders krijgen een bloemetje van ons op moederdag

8 mei 2016 om 12:20 • Aangepast 21 november 2020 om 10:39
nl
Moeders verdienen natuurlijk altijd aandacht, maar zondag op moederdag natuurlijk wat extra. Omroep Brabant heeft drie moeders verrast die zeker een bloemetje hebben verdienen.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Afgelopen week deden we een oproep om bijzondere verhalen over moeders in te sturen. De redactie ontving honderden ontroerende, lieve of grappige reacties. Drie gelukkige moeders zijn zondagochtend live in onze radio-uitzending verrast met een bloemetje.
Mikes moeder had een zware tijdDe moeder van Mike uit Rijen werd zondagochtend als eerste verrast. Na een scheiding heeft zij een zware tijd gehad. Ook financieel ging het niet voor de wind, ze was lang werkloos. Sindskort heeft ze weer een baan en dat is een geweldig keerpunt, reden dus voor Mike om zijn moeder extra in het zonnetje te zetten!
"Heel leuk, helemaal schitterend", reageert de gelukkige. En het feest is na dit ene bloemetje nog lang niet voorbij: "Ik neem haar zometeen nog lekker mee uit eten", zegt zoon Mike.
95-jarige MienIn Den Bosch is het Mien die verrast wordt. Zoon Martie heeft zijn moeder opgegeven: "Ze heeft veel kinderen grootgebracht en doet voor iedereen alles wat ze kan." Mien heeft twaalf kleinkinderen en dertien achterkleinkinderen. Ze is 95 jaar, maar 'stopt er nog lang niet mee'.
Met een kroost die zo omvangrijk is, zal het niet bij één bloemetje blijven vandaag, verwacht Martie.
Hulpvaardige moeder WilIn een achtertuin in Vlijmen is moeder Wil in het zonnetje gezet. Haar dochter Ilse gaf haar op: "We zaten in een moeilijke periode en moesten noodgedwongen verhuizen."
Het waren haar vader en moeder die het gezin van Ilse de hulpende hand boden. "Fantastisch, ik weet niet wat ik moet zeggen", reageert Wil. "De liefde en waardering die je zo terug krijgt is heel mooi."
Rozen populair op MoederdagOngeveer zes op de tien Nederlanders doet iets met Moederdag, zo berekende onderzoeksbureau Q&A. Dat is al jaren zo. Bloemen zijn het populairst, met name rozen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!