Brabant geniet van zomerse temperaturen [FOTO'S]

8 mei 2016 om 17:21
nl
Op deze heerlijke Moederdag waren het niet alleen de mama's die stralen. De zon liet zich namelijk ook zondag weer van zijn beste kant zien.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Weervrouw Monique Wulms kon haar geluk zondagochtend niet op. "Dit is de goednieuwsshow eigenlijk", begon ze optimistisch haar weerpraatje op de radio. "Het is stralend zonnig, net zoals de afgelopen dagen, en opnieuw wordt het zomers warm."
Het kwik was tot een aangename 26 graden gestegen. Wel waaide het met name 's middags iets meer dan zaterdag, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Het bleef droog. Perfect voor het vieren van moederdag.
Warmste Europese landNederland is volgens Weeronline op Moederdag opnieuw het warmste land van Europa, net als zaterdag. De hoogste temperatuur werd evenals op zaterdag gemeten in Hoek van Holland (27,4 graden). In Brabant werden maxima tussen de 26 en 27 graden bereikt.
In Spanje en Portugal, klassieke vakantielanden in het lenteseizoen, was het op sommige plekken niet warmer dan 10 à 15 graden.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=8we3PcFs42M]Rocky in het water (beeld: Sandra Meulenbroeks, Geffen).
Na een zachte nacht, met zo'n dertien graden, schoot maandagochtend de temperatuur opnieuw pijlsnel omhoog. Later in de middag kunnen er volgens Wulms wel wolken voor de zon schuiven. "En morgenavond trekt er beduidend wat meer bewolking over. Ook zou er dan een bui kunnen vallen."
Weer verandertDinsdag verandert het weer naar verwachting. De temperatuur daalt en de buienkans neemt toe. Het kwik komt waarschijnlijk uit rond de 23 graden. Aan het eind van de week belandt Brabant in de koudere lucht.
Volgens Weeronline komt de échte verandering vrijdag. "De wind draait dan naar het noorden en daarmee wordt lucht afkomstig van de Noordpool aangevoerd", meldt het weerbureau. "20 graden lijken we in ieder geval niet meer te halen."
Kouder tijdens PinksterenHet weerbureau doet er zelfs nog een schepje bovenop. "Tijdens het Pinksterweekend is er grote kans op koud weer met maxima tussen 10 en 15 graden. Daarmee is het ongeveer 12 graden kouder dan dit weekend." Soms valt er dat weekend een bui.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.