Max Verstappen haalt ruim 3600 hardlopers in tijdens Wings for Life World Run in Breda

8 mei 2016 om 21:52 • Aangepast 21 november 2020 om 10:38
nl
Ruim 3600 hardlopers werkten zich zondagmiddag in het zweet tijdens de derde editie van het wereldwijde hardloopevenement Wings for Life World Run in Breda. De hardlopers moesten de rijdende finishlijn in de vorm van Max Verstappen in een auto voor zien te blijven. De Peruaanse atleet Emerson Trujillo werd pas na 64,4 kilometer door Verstappen ingehaald.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Om één uur begonnen de sporters, hardlopers maar ook mensen in een rolstoel, vanaf de Wilhelminasingel naast het Chasséveld. Het doel was duidelijk: zo lang mogelijk voor de zogeheten ‘catcher car’ van Max Verstappen blijven. Want als hij je zou inhalen, dan zat je wedstrijd erop.

Record op 50 kilometerEr was een parcours van 100 kilometer uitgezet. De Peruaan Trujillo kwam met de 64,4 kilometer het verst op dit parcours. Dat is een nieuw record in Nederland. Wereldwijd werd het record zondag verbeterd tot 88,4 kilometer door een Italiaan.
ZIE OOK: 'Normaal haal ik niet zo veel mensen in', Max Verstappen veegt hardlopers op in Breda
Want niet alleen in Breda werd hardgelopen. Er deden wereldwijd meer dan 130.000 deelnemers mee in 33 verschillende landen. Ze startten allemaal op hetzelfde tijdstip.

Wachten op privacy instellingen...

Geld voor onderzoek opgehaaldHet idee van Wings for Life is dat er wordt hardlopen door iedereen die dat wel kan, vóór iedereen die dat niet kan. Het geld dat wordt opgehaald met dit evenement gaat ook naar het onderzoek naar genezing van een dwarslaesie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.