'Het zal voor altijd vreemd zijn', PSV speelt voor het laatst met Philips op de borst - Omroep Brabant

'Het zal voor altijd vreemd zijn', PSV speelt voor het laatst met Philips op de borst

8 mei 2016 om 15:37
nl
Los van wel of geen kampioen: deze zondag is het de laatste keer dan Philips op het shirt van PSV staat. “Het is heel jammer, maar we hebben er als familie weinig over te zeggen”, vertelt Tony Philips, kleinzoon van de oud-topman Frits Philips.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

“Misschien went het wel met de jaren, maar het zal voor altijd vreemd zijn”, denkt Tony Philips. Ook veel andere familieleden kijken er volgens hem zo naar. “Het is natuurlijk een verbintenis die teruggaat naar het begin van PSV.” De club werd in 1913 opgericht door medewerkers van Philips.
ZIE OOK: Ontknoping eredivisie: wordt PSV toch kampioen en ontloopt Willem II nacompetitie? [LIVEBLOG]
'Niets over te zeggen'Het bedrijf staat al ruim dertig jaar, sinds de shirtsponsoring werd ingevoerd, op de borst van PSV. Vanaf volgend seizoen neemt energieleverancier Energiedirect het stokje over, nadat Philips aankondigde te stoppen. “Dat het bedrijf andere prioriteiten stelt, dat kun je betreuren, maar wij hebben er niets meer over te zeggen”, vertelt hij.[tweet:body:https://twitter.com/PSV/status/729258716256710656]Ook al staat PSV straks niet meer op het shirt, fan blijft hij zeker wel van de club. “We staan wel op de banken als PSV wint!” Overstappen voor stroom naar de nieuwe shirtsponsor, dat zit er bij Tony dan weer niet in. “Nou, ik dacht het niet”, grapt hij.
Speciaal afscheidsshirtDe laatste twee wedstrijden, waaronder die van vandaag tegen PEC, speelt PSV in een speciaal shirt. Op die manier wil de club op een passende manier afscheid nemen van hun oude shirtsponsor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.