'Hij geeft nooit op', Ad Schrieders trots op doorbraak van zijn wielrenpupil Twan Castelijns

8 mei 2016 om 16:31
nl
Jarenlang reed Ad Schrieders op zijn brommer met achter hem Twan Castelijns door de Brabantse landschappen. De wielerfanaat uit Vessem staat zondag langs de route te kijken naar het ongelooflijke debuut in een grote ronde van de 27-jarige renner uit Hapert. "Dat maakt mij heel trots."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Hoe zat het ook alweer? Twan Castelijns was een uitstekende renner, maar vooral op amateurniveau. Vorig seizoen viel hij op bij de grote Lotto-Jumbo ploeg. Hij liep stage, tekende en gaat nu door het leven als prof. Hij reed al Parijs-Roubaix, maar mag nu ook de eerste grote ronde rijden.
Zelf gelooft Castelijns het ook nog amper. "Vorig jaar dacht ik dat ik hier nog als supporter langs de kant zou staan. Maar ik had nooit verwacht dat de mensen hier voor mij zouden klappen", klonk het afgelopen vrijdag uit de mond van Castelijns na een 48e plaats in de eerste etappe van de Ronde van Italië.
'Ontzettende doorzetter'Schrieders kent Twan al vanaf de tijd dat hij bij Het Snelle Wiel in Bladel fietste. Toen is hij gaan stayeren. "Met een brommer er achteraan. Dat heb ik jarenlang gedaan. Ik heb heel die ontwikkeling gezien naar de renner die hij nu is."
"Een laatbloeier", zo omschrijft hij Castelijns. "Maar wel een ontzettende doorzetter. Hij geeft nooit op. Dat is Twan. Hij doet alles voor de wielersport."
Volgens Schrieders moet Twan Castelijns zich nu dan ook vooral richten op zijn rol als knecht. "Bidons brengen en de laatste vijf kilometer knallen. Hij zal de sprinter naar voren moeten brengen. Al hoop ik ook dat hij de komende weken nog een keer in een ontsnapping te zien is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!