Hockeyers Oranje Zwart landskampioen na winst op Amsterdam: 'Helemaal niets in Amsterdam'

8 mei 2016 om 19:09 • Aangepast 21 november 2020 om 10:38
nl
De hockeyers van Oranje Zwart zijn voor de derde keer op rij landskampioen van Nederland geworden. De ploeg uit Eindhoven won zondagmiddag de derde en beslissende play-offwedstrijd tegen Amsterdam. De meegereisde Oranje Zwart-fans gingen door het dolle heen en zongen 'helemaal niets in Amsterdam'.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Oranje Zwart was in de finale uiteindelijk met 2-3 te sterk voor de Amsterdammers.
Come backDe titelstrijd wordt beslist in een best-of-threeserie en Amsterdam leek na de zege van donderdag op bezoek in Eindhoven op rozen te zitten.
Zeker toen de ploeg zaterdag 2-0 voor kwam in het tweede duel, rekende het publiek zich al stiekem rijk. Maar Oranje Zwart kwam terug, won met 3-2 en dwong zo een beslissingsduel af. [Tweet:body:https://twitter.com/ED_hockey/status/729331757514903552]    Daarin namen de Eindhovenaren een snelle voorsprong door twee goals van Mink van der Weerden. Justin Reid-Ross deed wat terug en Amsterdam kon zelfs langszij komen.
Mirco Pruyser miste echter een strafbal, waarna Bob de Voogd de wedstrijd op slot leek te gooien met de 3-1. Reid-Ross deed nog wat terug, maar Amsterdam kon niet meer langszij komen.
'Helemaal niets in Amsterdam'De supporters van Oranje Zwart konden in het Wagener Stadion hun geluk niet op. Na de verrassende landstitel voor stadgenoot PSV in de eredivisie gingen een uurtje later na de voetballers ook de hockeyers met de hoofdprijs aan de haal. "Helemaal niets in Amsterdam", klonk het daarom baldadig vanuit het vak met Brabantse fans.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.