Willem II wint van Roda JC maar moet zich na winst Excelsior toch opmaken voor nacompetitie

8 mei 2016 om 17:27 • Aangepast 21 november 2020 om 10:38
Willem II is er zondag niet in geslaagd om de nacompetitie te ontlopen. De Tilburgers wonnen in Kerkrade weliswaar met 2-3 van Roda JC. Maar omdat concurrent Excelsior van SC Cambuur won, eindigen de Rotterdammers boven de Tilburgers die zich kunnen opmaken voor de nacompetitie.
Profielfoto van Milicevic Martin
Milicevic Martin

Willem II treft daarin Almere City FC.

AchterstandDe ploeg van vertrekkend trainer Jurgen Streppel moest twee keer terugkomen van een achterstand. Roda JC kwam in de negentiende minuut op een 1-0 voor sprong door een doelpunt van Jordy Bruijs.
Amper een kwartier later trok Willem II de stand gelijk dankzij een doelpunt van Erik Falkenburg. Toch gingen de Tilburgers met een 2-1 achterstand aan de thee, na een fraaie goal van Ugur Inceman.
Excelsior veiligBruno Andrade gaf de Tilburgers weer hoop. Hij ramde vlak na de pauze een de bal in de bovenhoek. Het werd nog mooier, toen Lucas Andersen zelfs de 2-3 voor zijn rekening nam. Op ongeveer hetzelfde moment, maar ruim driehonderd kilometer ten noorden van Kerkrade, scoorde Excelsior de 2-0 tegen het al gedegradeerde SC Cambuur.
Dat was ook de stand na negentig minuten. Excelsior speelt zich dus veilig en Willem II moet zich opmaken voor de play-offwedstrijd tegen Almere City FC.