Judoka Steenhuis uit Grave verovert goud bij Grand Salm in Bakoe, zilver voor Meyer

8 mei 2016 om 19:34
nl
Guusje Steenhuis heeft zondag in de categorie tot 78 kilogram goud veroverd bij de Grand Slam in Bakoe. De 23-jarige judoka uit Grave hoefde in de finale niet meer te strijden voor de eindzege. Haar grote rivale Marhinde Verkerk meldde zich voor de eindstrijd af. Volgens de Nederlandse judobond kon Verkerk niet in actie komen.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Verkerk is door de JBN in deze klasse al aangewezen voor de Olympische Spelen van Rio 2016. Steenhuis moet bij het olympisch toernooi genoegen nemen met een reserverol.
Goede vormSteenhuis behaalde vorige maand zilver bij de EK in Kazan. Verkerk kwam als titelhoudster niet verder dan de zevende plaats. In maart kwamen Verkerk en Steenhuis elkaar tegen in de finale van de Grand Prix van Tbilisi. Verkerk won dat pikante duel op straffen.
Steenhuis maakte in Bakoe op weg naar de finale de nodige indruk. Vooral haar zege in de halve eindstrijd tegen wereldkampioen Mami Umeki uit Japan, in de verlenging (golden score), sprak tot de verbeelding.
Zilver voor MeyerIn de klasse boven 100 kilogram veroverde Roy Meyer zondag zilver. De 24-jarige judoka uit Breda moest in de finale buigen voor Jakiv Khammo uit Oekraïne. Meyer, die bij Rio 2016 zijn olympische debuut maakt, verloor met waza-ari in de verlenging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.