'Zege geeft moed richting play-offs', Willem II blijft positief ondanks nacompetitie

8 mei 2016 om 20:12
nl
De nacompetitie spelen, daar hield iedereen rekening mee bij Willem II. Dus was de 2-3 zege zondag op Roda JC een mooie opsteker voor de play-offs waarin de Tilburgers het opnemen tegen Almere City FC. Willem II was zondag afhankelijk van Excelsior. Maar de Rotterdammers wisten zich door een 2-0 zege op Cambuur veilig te spelen.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Teleurstelling was er na afloop van het duel met Roda JC dan ook niet. "We hadden het vandaag niet meer in eigen hand. Ik vond het bewonderingswaardig hoe wij de wedstrijd tegen Roda JC hebben opgepakt", zei Jordens Peters van Willem II na afloop.
Goede moedDaarmee refereerde hij aan het feit dat Willem II twee keer terugkwam van een achterstand, wetende dat Excelsior al vrij snel op een voorsprong kwam tegen SC Cambuur. Willem II won uiteindelijk met 2-3 en dat biedt volgens Peters hoop. "Dat schept verwachtingen en geeft goede moed voor de play-offs."
Willem II-trainer Jurgen Streppel hoopte zondag op een ontsnapping. Maar die kwam niet. "We hebben gedaan wat we moesten doen en met heel acceptabel voetbal. We staan waar we staan, het zij zo. We moeten ons nu richten op de play-offs", klonk het nuchter uit de mond van Streppel.
Te weinig puntenWaar het precies fout ging dit seizoen voor Willem II, daar wilde Streppel niet dieper op ingaan. "Dat heeft geen enkele zin. Je kunt bij elke wedstrijd momenten terughalen die beter hadden gekund. Ik vind dat we te weinig punten hebben, maar ook dat hebben we zelf gedaan. We moeten niet terugkijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.