Mathieu van der Poel moet strijd staken tijdens EK mountainbike: 'Rio halen wordt heel moeilijk'

8 mei 2016 om 21:15 • Aangepast 21 november 2020 om 10:37
nl
Mathieu van der Poel vreest dat hij de Olympische Spelen in Rio niet gaat halen. Van der Poel moest zondag tijdens het EK mountainbike in Huskvarna de strijd staken.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Het EK was voor Van der Poel hét kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen in Rio. Maar het verliep anders dan hij had verwacht.
Slechte benenTegen Mountainbike.be laat de veldrijder weten: "Ja, mijn start was wel goed, maar ik had snel door dat het vandaag niets zou worden. De benen wilden niet mee. Ik ben de eerste om iedere wedstrijd proberen uit te rijden. Maar ik had vandaag snel door dat dat weinig nut had."
De voormalig wereldkampioen veldrijden startte vanaf de 66e positie, schoof vrij snel op naar plek 26, maar verloor daarna weer terrein. Van der Poel haalde de finish niet. Met een plaats bij de beste tien zou hij hebben voldaan aan de eisen van NOCNSF.

Wachten op privacy instellingen...

Van Houtse beste NederlanderRudi van Houts uit Luyksgestel heeft al aan de voorwaarden voor deelname in Rio voldaan. Hij werd veertiende bij het EK en was daarmee de beste Nederlander. Michiel van der Heijden uit Drunen eindigde als 24e, Hans Becking werd 33e.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.