'Honderd kilometer met liefde en plezier', PSV-fan fietst naar Amersfoort na verrassende landstitel - Omroep Brabant

'Honderd kilometer met liefde en plezier', PSV-fan fietst naar Amersfoort na verrassende landstitel

9 mei 2016 om 09:37 • Aangepast 21 november 2020 om 10:37
nl
Eindhoven de gekste. Jeroen Notenboom bracht het maandagochtend hoogstpersoonlijk in de praktijk. De PSV-fan beloofde een week geleden naar zijn werk in Amersfoort te fietsen als de 'zijn' club toch nog landskampioen zou worden. En dus stond hij maandag om vier uur 's nachts op...
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Van tevoren schatte de Eindhovenaar de kans dat PSV de landstitel zou prolongeren op '10 tot 15 procent'. "Toen ik zondagmiddag van de 1-0 voorsprong van Ajax hoorde, begon ik een beetje te twijfelen moet ik eerlijk zeggen. Maar toen PSV op voorsprong kwam, dacht ik: één doelpunt van De Graafschap en het is feest. En dat gebeurde."

BloednerveusToch was Notenboom het laatste halfuur 'bloednerveus'. "Mijn afspraak om te gaan fietsen naar mijn werk, herinnerde ik me meteen. Iedereen dacht natuurlijk dat ik zou hopen dat het níet gebeurde, maar ik wilde juist dat het wel zou gebeuren. Met liefde en plezier fiets ik die honderd kilometer."
Op zijn werk - waar hij om kwart voor tien aankwam - treft hij verschillende Ajacieden. "Die wisten dat ik op de fiets zou komen, in mijn PSV-shirt. Ik ben benieuwd, hahaha."

Trein terugTerug pakt hij de trein. "Die fiets neem ik later deze week wel weer mee. Anders ben ik helemaal op voor het feestje van maandagavond. En dat zou jammer zijn..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.