'Houdini zou hier met bewondering naar kijken', kranten lyrisch over ontknoping kampioenschap

9 mei 2016 om 10:43
nl
'Eindhoven ontploft, Amsterdam huilt', kopt het AD maandag. De Telegraaf spreekt van een 'bizarre ontknoping' en het ED noemt de manier waarop PSV de landstitel zondag veroverde een 'mirakel'. Foto's van uitzinnige Eindhovense voetballers en treurende Amsterdammers sieren de voorpagina's van de kranten.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Dit kampioenschap van PSV doet veel voetballiefhebbers denken aan dat van 2007. Toen leek AZ op weg naar de landstitel. PSV stond voor de laatste speelronde derde, achter Ajax. Maar AZ verloor, Ajax won 'slechts' met 2-0 van Willem II waardoor PSV met een 5-1 zege op Vitesse alsnog de schaal veroverde.
Van hoop tot wanhoop en weer terugHet winnende doelpunt in 2007 kwam van... Phillip Cocu. En dus vergelijkt De Telegraaf PSV-coach met ontsnappingskunstenaar Harry Houdini. 'Die zou hier met bewondering naar kijken'.
Het AD laat de ontknoping van de strijd om de schaal zien in negen foto's. 'Van hoop tot wanhoop en weer terug'. Volgens Daniël Dwarswaard is het seizoen van de Amsterdamse club 'volledig mislukt'. "De spelers van Ajax zullen dit hun leven lang met zich meedragen", weet columnist en ex-Feyenoordvoetballer Willem van Hanegem.
'Gelijk van Cocu en Gerbrands'Collega-columnist Hugo Borst benadrukt dat het 'geen schande is dat Ajax geen kampioen is geworden'. "Frank de Boer had mindere spelers dan Phillip Cocu en een geoliede machine is Ajax niet geweest. Nog te vaak zie je Ajax breien als een oud omaatje."
Het ED stelt dat Toon Gerbrands en Phillip Cocu met dit kampioenschap 'hun gelijk halen'. De krant roemt de rust die het duo behield en het voortdurende vertrouwen dat alles toch nog goed kon komen voor PSV. Het ED laat ook Joshua Brenet aan het woord. Een van de verrassingen van dit voetbalseizoen. "Vorig jaar zagen we het kampioenschap al lang aankomen, maar deze dag moet ik echt nog even herbeleven", lacht de montere back in de krant. "Ik kan het nog amper geloven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.