Grof en wisselvallig: de pers over 'Echte rancune' van Hans Teeuwen

9 mei 2016 om 12:07
nl
Cabaretier Hans Teeuwen uit Budel kan rekenen op gemiddelde recensies van zijn nieuwe show ‘Echte rancune’. Ben je op zoek naar zijn grove opmerkingen dan zit je goed. Zo noemt het AD hem een ‘Sublieme Satan’, maar zijn nieuwe voorstelling lijkt toch niet het oude niveau te halen. ‘Geen adembenemende show’, concludeert Trouw.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

‘Teeuwen begint keihard en goed, maar dwaalt gaandeweg af van de actualiteit’, schrijft De Volkskrant. Want wie verwacht dat er Hans Teeuwen het ook maar een seconde heeft over de zaak-Erdogan komt bedrogen uit. Hij komt volgens de kranten niet meer terug op de affaire, waarin Teeuwen het opnam voor een Duitse komiek die grove grappen had gemaakt over de Turkse premier.
Waar gaat de show dan wel over? Bijvoorbeeld over zijn VARA-collega Dolf Jansen en Claudia de Breij, die hij een harde sneer geeft aan het begin. En ook de verschillende buurlanden en religies moeten het ontgelden.  
Geboren kwelgeest, maar geen echte rancune‘Echte rancune’ bevat volgens Trouw een aantal ijzersterke grappen en, krankzinnige hersenkronkels. ‘Hans Teeuwen blijft de kwajongen met alle eigenschappen van een geboren kwelgeest’, vult het AD aan. 'Ondanks de veelbelovende opening blijft de échte rancune uiteindelijk uit in deze wisselvallige show’, besluit de Volkskrant.
De show is tot en met 13 augustus te zien in Nederland en België. De shows in Breda en Eindhoven zijn uitverkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.