PSV niet in pot 1 Champions League: meer kans op zware tegenstanders

9 mei 2016 om 15:25
nl
PSV is bij de volgende editie van de Champions League geen groepshoofd omdat Nederland op de puntenranglijst van de UEFA gepasseerd is door Oekraïne. Dat betekent dat de landskampioen bij de loting eind augustus in een 'lagere' pot zit en zo grotere kans heeft op zware tegenstanders.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

PSV zat dit seizoen wel in pot 1 met de kampioenen van de belangrijkste Europese competities, maar komend seizoen dus niet.
De kampioenen van Engeland (Leicester City), Duitsland (Bayern München), Italië (Juventus), Frankrijk (Paris Saint-Germain), Spanje, Portugal en Rusland zijn volgend seizoen groepshoofd in de Champions League.
Dinamo KievOok de winnaar van dit jaar, Real Madrid of Atlético Madrid, gaat pot 1 in. Mocht Real Madrid ook FC Barcelona aftroeven in de strijd om de Spaanse titel, behoort Dinamo Kiev als kampioen van Oekraïne eveneens tot de acht groepshoofden.
AjaxAjax moet als nummer twee van de eredivisie twee voorrondes overleven om de groepsfase te bereiken. De Amsterdammers starten hun jacht op een plek in de Champions League eind juli.  


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.