Video

Held van PSV wordt bedreigd door supporters van Ajax na scoren gelijkmaker

9 mei 2016 om 17:08 • Aangepast 21 november 2020 om 10:36
nl
Bryan Smeets, de voetballer van De Graafschap die de 1-1 scoorde tegen Ajax, wordt bedreigd door Ajaxsupporters. Dat laat de Maastrichtenaar weten aan L1. “Heel vervelend dat dit gebeurt, maar ik heb gewoon m’n vak uitgeoefend.”
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Smeets is toch zeker wel dé held van Eindhoven. Dankzij zijn gelijkmaker, en het slechte spel van Ajax, is PSV nu kampioen. Het was overigens de eerste keer dat hij scoorde in de eredivisie.
ZIE OOK: Nagenieten en vooruitblikken op huldiging landskampioenen PSV en Oranje Zwart [LIVEBLOG]
Maar dat gaat nu dus wel ten koste van zijn veiligheid. Bij hem komen bedreigingen binnen via zijn telefoon en social media, vertelde hij aan L1. Hij heeft daarom een interview met L1 afgezegd uit angst voor de veiligheid van zijn vrienden en familie.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens De Graafschap worden interviews afgezegd vanwege de focus die op de play-offs moet liggen. "Dat we interviews hebben afgezegd in verband met ernstige bedreigingen klopt niet”, legt Marc Teloh van De Graafschap uit.
Nog geen aangifteKNVB keurt de bedreigingen af, schrijft 1Limburg. Het is volgens hen geen zaak voor de voetbalbond, maar voor de politie. Smeets geeft aan dat hij nog geen aangifte heeft gedaan en hoopt dat de bedreigingen stoppen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.