Radio Mexico keert terug in ether: 'Contract voor drie jaar'

9 mei 2016 om 16:50
nl
Radio Mexico keert terug in de ether. Per juli zendt de Bossche radiozender uit in heel Brabant en daarbuiten. Dat meldt de organisatie achter de zender aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Radio Mexico bestaat tientallen jaren. Het begon in de ether als piratenzender en werd bijna honderd keer uit de lucht gehaald. Daarom stapte de zender over op internetradio.
Toch was er altijd nog de wens om weer terug naar de ether te gaan. De organisatie startte onderhandelingen met lokale omroepen, maar die liepen op niets uit. "We konden bij de omroepen niet ons ding doen", legt zenderbaas Twan van de Weijer uit.
Voor drie jaarGelukkig is er DAB+, een relatief nieuwe techniek waarmee digitale radiozenders op de normale radio zijn te ontvangen. De technologie staat dan ook te boek als de opvolger van de huidige FM-frequentie. Voor Radio Mexico een uitgelezen kans om DAB+ te gaan gebruiken.
"We huren de frequentie en hebben een contract voor drie jaar afgesloten. Daarna wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengd", aldus Van de Weijer, die verder vertelt dat de zender op 1 juli start.
Programmering nog niet bekendDe organisatie achter de radiozender is nog bezig met het invullen van het programma. Zeker is volgens een optimistische Van de Weijer dat in ieder geval presenteerprogramma's en non-stopmuziek op de zender komen.
Radio Mexico zendt voornamelijk Nederlandstalige muziek uit. Van zowel bekende zangers als opkomende artiesten, want 'die verdienen ook de kans om te worden gehoord'. Met name Brabantse artiesten zijn er te horen. Grad Damen en Frans Bauer werden groot bij Radio Mexico.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.