Video

Ook landskampioen Oranje Zwart kijkt uit naar huldiging

9 mei 2016 om 17:51
nl
Niet alleen PSV wordt vandaag gehuldigd op het podium aan het Stadhuisplein in Eindhoven. Ook de hockeyers van Oranje Zwart mogen voor het eerst het bordes op om zich te laten toezingen door hordes fans.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

Voorafgaand aan de huldiging verzamelen de spelers van OZ zich traditioneel voor een afscheidslunch, ditmaal in restaurant Mangare in Eindhoven. Daar komen spelers, trainers en hun partners bijeen om het seizoen af te sluiten. Een succesvol seizoen want OZ werd voor de derde opeenvolgende keer landskampioen. Amsterdam werd in de derde beslissende wedstrijd met 2-3 verslagen.
Kampioensschaal tegen de grondDe kampioensschaal wordt door Mink van der Weerden losjes vastgehouden. “Het voelt goed”, zegt de strafcornerspecialist. “Het is een mooie schaal. We hebben er hard voor gevochten. Hij voelt heel goed”. Even later klettert de schaal tegen de grond. Van der Weerden lacht. “Hij klinkt ook heel goed. Haha.”
De schaal is plakkerig van het bier maar dat hoort er volgens Van der Weerden bij. “Er was een fantastische terugkomst voor ons op de club georganiseerd. Echt fantastisch om daar voor de hele club te staan als kampioen. Dat de schaal plakt, is normaal. Er is wat bier op gekomen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.