Karperteam Vinkel daagt zichzelf uit met recordpoging duurvissen

9 mei 2016 om 18:58 • Aangepast 21 november 2020 om 10:36
nl
Het begon als een grapje aan de bar: waarom doen we geen poging om het wereldrecord duurvissen te verbeteren? Het karperteam uit Vinkel dacht het bestaande record van 60 uur gemakkelijk te kunnen breken. Toen later bleek dat het record op 163 uur stond, wilden de Vinkelse sportvissers zich niet laten kennen. Zondag begonnen ze aan hun recordpoging die hen 168 uur non-stop gevangen houdt aan de waterkant.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Jarno Musters uit Waalwijk kreeg de liefde voor het vissen mee van zijn opa. "Ik ben al op mijn vierde begonnen. Het is heel ontspannend, ik mis het als ik een week niet gevist heb." Hij houdt tijdens de recordpoging met een teller bij hoeveel karpers hij gevangen heeft. Maandag rond het middaguur staat die teller op 90. "Maar het gaat om het vissen, niet om het vangen." Alle karpers gaan weer terug de visvijver in.

Wachten op privacy instellingen...

Van varkensfokbedrijf naar visvijverVoor alle vissers geldt dat het aantal kilo's gevangen vis wordt bijgehouden. "Dat doen we als een zijdelingse wedstrijd", zegt Arnold Savelkouls. Hij is eigenaar van de Slothoevevisvijver. "Wij hadden hier een varkensfokbedrijf, maar daar moesten we mee stoppen. Op de plaats waar nu de visvijvers liggen, stond vroeger maïs."
De zeven karpervissers worden tijdens hun recordpoging nauwlettend in de gaten gehouden door een aantal specialisten. Een huisarts loopt dagelijks een controleronde langs de vissers en datzelfde doet een diëtiste. Elke drie uur mogen de vissers een kwartiertje pauzeren. "Nee, geslapen heb ik nog niet", zegt Leon Timmermans uit Veghel. "Maar het is wel goed om even je benen te kunnen strekken."
Met de recordpoging willen de vissers geld ophalen voor onderzoek naar prostaatkanker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.