'Het licht ging uit', reconstructie vechtpartij overval in Lepelstraat

9 mei 2016 om 20:24
nl
Met een mes tegen haar borst werd een bewoonster van de Kerkstraat in Lepelstraat, bij Bergen op Zoom, begin maart haar huis ingeduwd. Ze schreeuwt om hulp, waarna haar man haar te hulp schiet. Er ontstaat een gevecht, blijkt uit een reconstructie in Bureau Brabant.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De drie daders belden op 26 maart aan bij het echtpaar. Het was één dag voor Pasen. De man en de vrouw waren in huis aan het uitrusten en aan het genieten van de dag. Niemand wist wat hen te wachten stond.
De vrouw deed de deur open en schrok heftig toen één van de mannen een mes tegen haar borstkas drukte. Ze riep om hulp. Haar man, die in de woonkamer zat, schoot te hulp. "Bij mij ging het licht uit", zo vertelde hij in Bureau Brabant.
In blinde paniekEr ontstond een gevecht. Eén van de overvallers kwam met het mes op de man af. Hij haalde uit. De man verweerde zich, maar liep daarbij een snijwond op. Hij vluchtte vervolgens samen met zijn vrouw naar de woonkamer.
Het echtpaar gooide in blinde paniek de deur dicht, en trok de deurklink omhoog. Uiteindelijk gingen de drie daders er zonder buit vandoor. Het is volstrekt onduidelijk waarom ze nu precies bij het huis van het echtpaar in Lepelstraat toesloegen.
"Ik wil dat ze zo snel mogelijk worden gepakt", zegt de man, die antwoorden wil. "Waarom ook hier? Vooral ook omdat mijn dochtertje vijf minuten van tevoren wegging. Voor hetzelfde deed zij open."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.