Burgemeester Rob ‘Louis’ van Gijzel schreeuwt longen uit lijf op Stadhuisplein: 'Wij zijn de beste!'

9 mei 2016 om 21:49
nl
Eindhoven is de kampioensstad én de voetbalhoofdstad van Nederland. Dat zei een uitgelaten burgemeester Rob van Gijzel maandag bij het begin van de huldiging van de selectie van PSV op het Stadhuisplein.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

“Alles gaat naar Eindhoven, dus helemaal niets naar Amsterdam. De schaal was, is en blijft in Eindhoven'', schreeuwde Van Gijzel richting het volle plein. “Wij zijn de beste club van heel Nederland. PSV kennen ze in Manchester en in Madrid.''
Het Stadhuisplein stond vol met fans van PSV en werd daarom hermetisch afgesloten om de drukte in de hand te houden. Ook de Markt, waar de huldiging op een groot scherm te zien was, werd vanwege de enorme toeloop afgesloten.
Kampioenschap Oranje ZwartVan Gijzel doelde met zijn woorden dat alles naar Eindhoven gaat, ook op de titel van de hockeyers van Oranje Zwart. Zij versloegen zondag Amsterdam in de beslissende kampioenswedstrijd.
De burgemeester begon zijn toespraak met een verwijzing naar het televisieprogramma Studio Voetbal, dat hij Studio Ajax noemde. Op sociale media ontstond tijdens en na de uitzending van zondagavond discussie omdat het te veel over Ajax en te weinig over kampioen PSV zou zijn gegaan.
De woorden van de burgemeester gingen er bij de springende en zingende supporters van PSV wel in. [YouTube:body:https://youtu.be/no_36upo8aE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.