Eindhoven weer schoongeveegd na het kampioensfeest van PSV

10 mei 2016 om 10:18 • Aangepast 21 november 2020 om 10:35
nl
Het Stratumseind, het Stadhuisplein; het kampioensfeest was weer in het zuiden - en dat heeft Eindhoven geweten ook. Bergen aan plastic bekers, petflesjes en ander afval zijn naast een kater het residu van een soepel verlopen kampioensviering.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Om vijf uur ’s ochtends begonnen de medewerkers van Ergon al met het schoonvegen van de straten. “Er ligt ontzettend veel rommel op het Stadhuisplein. We zijn vroeg begonnen om alles klaar te hebben voordat de winkels om negen uur opengaan”, aldus Theo Bouhof van Ergon.

Wachten op privacy instellingen...

Kleingeld en kunstgebit gevondenStruinend door het afval merkt Bouhof op dat er misschien wel meer troep ligt dan vorig jaar. Af en toe bukt hij en raapt hij iets op. “Dansende en hossende mensen verliezen wel eens wat kleingeld, ja.” Er is zelfs een kunstgebit gevonden.
ZIE OOK: Gekkenhuis in Eindhoven! Landskampioen PSV gehuldigd op stampvol Stadhuisplein
Ook op de Markt in Eindhoven zijn schoonmaakploegen druk bezig met het bijeenvegen en opzuigen van afval. De cafés gaan daar om half tien alweer open.

Wachten op privacy instellingen...

Hoeveel afval er precies in Eindhoven verspreid ligt, durf Bouman nog niet vast te stellen. “Het is een erg groot gebied dat schoongemaakt moet worden. Maar we zijn met een hele grote groep en met heel veel veegwagens, dus dat lukt wel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.