Sjaak Swart walgt van De Graafschap en gaat los: ‘Ik hoop dat die gekken degraderen’

10 mei 2016 om 15:22
nl
Ajax-coryfee Sjaak Swart kan er absoluut niet over uit dat Ajax het kampioenschap uit handen heeft gegeven tegen De Graafschap. Swart walgt van de ploeg uit Doetinchem. “Ik hoop dat ze er heerlijk uitgaan. Ik hoop dat ze zoveel hebben gegeven dat ze niet kunnen lopen vrijdagavond.”
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

In het negende deel van ‘Alles op Swart’, een reeks interviews met Swart op YouTube, gaat de oud-Ajacied helemaal los.
‘Alsof ze wereldkampioen zijn geworden, die gekken’Swart meent dat niet Ajax, maar De Graafschap over de schreef ging. “Ze schoppen Younes voor z’n flikker, schoppen Cerný voor z’n flikker. Als de beste scheidsrechter van Nederland dat allemaal maar goed vindt, dan moet je gaan knokken. Dat heb ik bij Ajax niet gezien.”
Hij gaat nog even door over de scheidsrechter. “Die keeper – ik heb het opgenomen – heeft zesenhalve minuut tijd gerekt. Das toch een schande? Daar moet die scheidsrechter toch op letten?”[youtube:body:https://youtu.be/TqrKOpFnt_g]Iedereen is tegen Ajax, stelt Swart. “Als je in andere stadions ziet hoe ze juichen als Ajax punten verspeelt, dan is dat toch belachelijk? Ongelofelijk, echt. En als ik De Graafschap zie juichen na afloop, alsof ze wereldkampioen zijn geworden, die gekken.”
‘Wat lullen ze nou in Eindhoven?’Swart heeft spijt dat hij naar de wedstrijd gegaan is. “Als je een tempootje hoger speelt, schieten ze in eigen doel”, stelt hij over De Graafschap. “Ze leken PSV 2 wel. Ze zullen vast wel wat voor PSV gedaan hebben. Misschien krijgen ze wel zo’n mooie tv.”
De kater is dan ook ‘heel groot’, erkent Swart. Dat Bryan Smeets, die de voor Ajax fatale gelijkmaker binnenschoot, na de wedstrijd erkende Ajax-fan te zijn, doet Swart niets.
“Na de wedstrijd kun je lullen wat je wil. Dat doet PSV ook. Meneer De Jong hoor ik met zijn grote mond, hij heeft babbels. Wat lullen ze nou dat ze zo goed zijn in Eindhoven? Ik kan een paar wedstrijden opnoemen dat ze ook gematst zijn.”
‘Iedereen ken lopen zuigen’Swart heeft ook nog een boodschap voor alle teleurgestelde Ajacieden. “Iedereen ken lopen zuigen. Maar Ajax is de mooiste club. Iedereen moet zijn mond houden en gewoon voor Ajax blijven.”[tweet:body:https://twitter.com/ruuddoevendans/status/729729368994525184][tweet:body:https://twitter.com/keeskwakman14/status/729783401121714176]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.