Verstoppen onder een auto: deze inbreker (53) dacht de agenten en een politiehond te slim af te zijn

10 mei 2016 om 12:27
nl
Een 53-jarige inbreker probeerde maandagnacht uit de handen van de politie te blijven door zich te verstoppen onder een auto. Hij werd even daarvoor op heterdaad betrapt toen hij probeerde in te breken in een huis aan de Lange Weide in Breda.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Een ooggetuige hoorde rond halftwee ’s nachts een hoop lawaai vanuit de woning komen. Hij vertrouwde het niet en besloot poolshoogte te nemen. In een van de achtertuinen zag de getuige inderdaad een onbekende man staan.
De getuige bedacht zich geen moment en waarschuwde de politie. Na een korte zoekactie in de omgeving van het huis vonden de toegesnelde agenten de inbreker. Hij had zich verstopt door onder een geparkeerde auto te gaan liggen.
Koevoet en boormachineDe politiehond ging vervolgens op zoek naar sporen en vond in de struiken de rugzak van de inbreker. Daarin werden onder meer een koevoet, handschoenen en een boormachine aangetroffen.
Volgens de politie heeft de 53-jarige man geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is naar het cellencomplex in Breda gebracht en zit vast voor verder onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.