Video

Leerlingen afgebrande basisschool Eindhoven kunnen over week terecht in oud schoolgebouw

10 juni 2017 om 22:18
nl
De 320 leerlingen van basisschool Onder de Wieken in Eindhoven zijn een week vrij door de grote brand die het schoolgebouw verwoestte. De kinderen en leerkrachten kunnen terecht bij het oude gebouw van Jenaplanschool de Vierring, maar die locatie is pas over een week beschikbaar.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De schoolleiding gaat komende week in het gebouw aan te slag om deze weer klaar te maken voor gebruik. Dit heeft het bestuur ouders laten weten via een brief. ‘Wij betreuren het dat we de komende week geen onderwijs kunnen verzorgen aan de kinderen en vragen om uw begrip in deze overmachtsituatie’, schrijft ze.

De school heeft contact met buitenschoolse opvanglocaties om te kijken of de kinderen daar overdag terecht kunnen. Dit is al het geval bij de BSO van Korein.

ZIE OOK: Grote brand bij basisschool in Eindhoven, kinderen geëmotioneerd: 'Onze schildpadjes gaan dood'

‘Dit is voor iedereen een ingrijpende gebeurtenis, die ontzettend veel impact heeft. Het is hartverwarmend hoeveel steun en hulp er al geboden is. Dit geeft ons veel vertrouwen om de nabije toekomst positief en constructief tegemoet te zien’, staat in de brief.

Informatiebijeenkomst
Ouders en leerlingen van school zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op zondag bij Jenaplanschool ‘de Bijenkorf’. De school gaat met ze in gesprek over wat er is gebeurd en hoe nu verder. De school laat al weten dat het kamp en de musical van groep 8 gewoon doorgaan.

Het ANP meldde eerder dat het nog niet duidelijk was waar de leerlingen het schooljaar gingen afmaken. De school laat nu dus weten dat er al wel een oplossing is.

Grote brand
De school ging zaterdag in vlammen op. Er ontstond in de ochtend een grote brand, waarbij de vlammen uit het dak sloegen. Over de oorzaak is nog niks bekend. De politie heeft iemand aangehouden in de buurt van de school die zich niet kon legitimeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.