Trauma voor Armeens gezin na moord in Dordrecht, advocaat eist vergoeding: 'Die inval was idioot'

10 mei 2016 om 16:55
nl
Het gezin uit Raamsdonksveer dat werd verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Dordrecht eist een schadevergoeding van politie en justitie. De Armeense familie vindt dat de politie buitensporig veel geweld heeft gebruikt bij de grote inval, vorige week in de Wingerdstraat. “Ze zijn door een hel gegaan, terwijl ze er niets mee te maken hadden”, zegt hun advocaat Menno Buntsma tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Justitie liet afgelopen weekend vijf arrestanten na de vermoedelijke liquidatie in Dordrecht vrij. Het vijftal uit de Armeense familie is niet langer verdacht van betrokkenheid. “Maar ze ervaren nog wel de gevolgen van die idiote overval van vorige week”, briest Buntsma. “Vooral het meisje van 17 heeft een enorm trauma opgelopen. Dat valt gewoon niet uit te leggen.”
'Vuurwapengevaarlijk'Het Openbaar Ministerie in Rotterdam geeft aan dat de inval een noodzakelijk kwaad was. “We hadden het vermoeden dat de vermeende schutter, die als vuurwapengevaarlijk bekend staat, zich in de woning schuilhield”, zegt een woordvoerder. “We hebben hier te maken met een schietpartij waarbij heel veel geschoten is, dan doen we er alles aan om de verantwoordelijken hiervoor zo snel mogelijk op te sporen en te arresteren.”
De zoektocht naar vermeende schutter Terry C. leidde naar het gezin in Raamsdonksveer, omdat het kenteken van de auto waarmee C. vluchtte op naam van deze familie staat. “Om ze alleen om die reden met zoveel geweld op te pakken alsof ze de grootste criminelen zijn, is bespottelijk”, vindt Buntsma. Volgens de raadsman hebben de ouders en het 17-jarig meisje geen strafblad.
ZIE OOK: ‘Mijn hart ging echt tekeer’, buurtbewoners keken in spanning naar arrestatie met getrokken pistolen in Breda
VervolgstappenHet viertal van de Armeense familie, alsmede een inzittende van de auto die in Raamsdonksveer werd tegengehouden, zijn officieel geen verdachten meer in de moordzaak. Daarmee is voor de familie de kous niet af. “Ze willen nu even bijkomen van wat hen is overkomen. Als de situatie weer rustig is, gaan we kijken hoe en welke vervolgstappen we kunnen nemen."
Het OM wil niet reageren op de vervolgstappen van het Armeense gezin. “Zodra we iets binnenkrijgen, gaan we daar zeker naar kijken”, verzekert een woordvoerder.
De vermoedelijke schutter Terry C. is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij zeker twee weken langer blijft vastzitten. Volgens justitie is hij waarschijnlijk degene die de 38-jarige Brian 'Bob' Kuma met meerdere kogels heeft doodgeschoten.
ZIE OOK: Ruzie aanleiding voor dodelijke schietpartij Dordrecht, tiental uit Breda en Raamsdonksveer nog vast
Gefilmde arrestatieIn Breda werden kort na de schietpartij drie mannen opgepakt, onder wie de broer en neef van Terry C. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. Of zij wapens bij zich hadden tijdens de gefilmde arrestatie,is niet duidelijk. [YouTube:https://youtu.be/6p9TtkfY_Fg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.