12 jaar cel voor Eindhovense beroepscrimineel Benaouf A. voor 'hotelmoord'

10 mei 2016 om 17:21
nl
Eindhovenaar Benaouf A. (32) is dinsdag door het gerechtshof in Amsterdam in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor medeplichtigheid aan de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh. Deze spraakmakende liquidatie werd op 18 oktober 2012 uitgevoerd voor een hotel in Antwerpen.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

De aanklager had achttien jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie coördineerde en regisseerde A. de moord. Maar volgens het hof was A. niet meer dan medeplichtig. Het slachtoffer is naar het hotel gelokt door een man die een dubbelrol speelde.
Deze man verzond vanaf zijn mobiele telefoon een bericht met de tekst ‘We komen nu’ naar de telefoon die A. gebruikte, kort voordat hij het hotel met de 34-jarige Bouhbouh zou verlaten.
GeweldsspiraalDirect daarop verzond A. een bericht naar de twee schutters die zich nabij het hotel hadden opgesteld. Vlak daarna werd het slachtoffer doodgeschoten.
De moord op Bouhbouh markeerde het begin van een ‘geweldsspiraal’ in de onderwereld. De Eindhovense verdachte heeft altijd ontkend dat hij iets met de moord in de Belgische stad te maken heeft gehad.
ZIE OOK: Twintig jaar cel voor Hamza B. na wildwestschietpartij waarbij Eindhovenaar aan dood ontsnapte
StaatsliedenbuurtRuim twee maanden na de moord op Bouhbouh vond in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt een enorme schietpartij plaats, waarbij Benaouf A. doelwit was. Hij wist te ontkomen, maar twee vrienden van A. werden geliquideerd. Deze schietpartij zou een vergelding zijn voor de liquidatie van Bouhbouh.
Voor deze dubbele liquidatie, die tot dusver wordt gezien als het gewelddadigste hoofdstuk uit de grote onderwereldoorlog, werd Hamza B. in oktober 2015 in hoger beroep in Marokko tot twintig jaar veroordeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.