Hans van Breukelen en Evert ten Napel met theatershow over EK-88 - Omroep Brabant

Hans van Breukelen en Evert ten Napel met theatershow over EK-88

10 mei 2016 om 17:33
nl
Het wordt een rare zomer voor iedereen die het Nederlands elftal een warm hart toedraagt. Maar wie het leed rond het gemis van Oranje op het EK voetbal nog een beetje draaglijk wil maken, kan in mei en juni het theater in om Hans van Breukelen en Evert ten Napel te zien.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

De oud-doelman van PSV én het team dat in ’88 het EK won, staat in mei en juni samen met journalist/televisiecommentator Ten Napel op de planken met de voorstelling ‘Waar was jij in ’88?’. De twee coryfeeën blikken daarin terug op die magische zomer en delen ook de herinneringen van bekende en onbekende Nederlanders. "Iedereen heeft het nog over dat EK, het is ongelooflijk hoe dat nog bij mensen leeft", aldus Van Breukelen.
Gevoel terughalen“We willen het gevoel van die bijzondere voetbalzomer terughalen en misschien dat het ook een alternatief is voor het gebrek aan Oranje-voetbal op tv dit jaar”, zegt de oud-doelman.
“De eerste reacties op de voorstelling zijn enorm positief. Mensen klappen als ze de doelpunten van Van Basten weer zien. Ze zijn weer helemaal terug in de tijd, beleven het als het ware opnieuw."
Van Breukelen en Ten Napel komen met hun show onder meer naar Veldhoven (De Schalm op 13 mei) en Breda (Chassé Theater op 28 mei).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.