Vrijspraak voor verdachten van ernstige mishandeling met kapmes in Woensdrecht

10 mei 2016 om 18:01
nl
Twee Poolse mannen van 29 en 32 jaar oud zijn niet schuldig aan de mishandeling van een landgenoot met een groot kapmes in Woensdrecht. De rechtbank in Breda sprak het duo dinsdag vrij.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Een tot nu toe onbekende dader viel op 17 mei 2014 met een machete het slachtoffer aan in zijn huurwoning.
Honderd euroDe 32-jarige verdachte verhuurde een ruimte aan het slachtoffer, maar hij wilde dat die het huis zou verlaten. Hij zou de onbekende dader honderd euro hebben gegeven om met de huurder te gaan praten.
De huurbaas ging zelf niet mee naar het huis. De 29-jarige verdachte zou de dader het huurhuis hebben aangewezen. Ze wisten niet dat hij een groot kapmes bij zich had.
SnijwondenOp de bewuste zaterdagavond hakte de dader in op het hoofd en lichaam van het slachtoffer. De man liep meerdere snijwonden op aan zijn hoofd en armen.
De verdachten hebben het slachtoffer niet mishandeld. Volgens de rechter kan niet worden bewezen dat er sprake was van het medeplegen of uitlokken van een poging tot moord of doodslag.
Onvoldoende bewijsDe rechtbank volgt hierin de officier van justitie. Die stelde eerder al dat er onvoldoende bewijs is van 'een nauwe en bewuste samenwerking' met de dader.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.