Verwoestende brand De Goudbaard: sloop van 12 appartementen van de baan

10 mei 2016 om 18:24
nl
De sloop van twaalf appartementen in complex De Goudbaard in Bergen op Zoom gaat definitief niet door. Tegen alle verwachtingen in kan de zwaar beschadigde draagconstructie van het gebouw gerepareerd worden, maakte eigenaar en wooncorporatie Stadlander dinsdag bekend. Het herstel van de verwoeste appartementen kost twee miljoen euro en is naar verwachting eind dit jaar klaar.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het appartementencomplex raakte door brandstichting in de parkeerkelder in oktober vorig jaar zwaar beschadigd. Tientallen auto’s gingen in vlammen op. Een kleine dertig huurders moesten plotseling op zoek naar een nieuwe woning. 38 andere gezinnen konden pas na vijf weken terugkeren naar hun appartement.
'Poging tot moord'Zes bewoners en vijf politieagenten werden na de brand naar het ziekenhuis overgebracht vanwege ademhalingsproblemen. De politie gaat uit van brandstichting. Daarom heeft woningcorporatie Stadlander bij de politie aangifte gedaan van poging tot moord.
ZIE OOK: Slapende man mogelijk sleutel in oplossen van brandstichting parkeerkelder Bergen op Zoom
'Zorgvuldig onderzoek'In eerste instantie werden de twaalf appartementen, die boven de felste brandhaard in de parkeergarage gelegen waren, als verloren beschouwd. Maar na ‘zorgvuldig onderzoek’ zijn diverse specialisten en bouwkundigen het eens geworden over de herstelwerkzaamheden en het plan van een aanpak.
Later deze maand begint Stadlander met het inrichten van de bouwwerkplaats. Drie van de vier appartementen op de begane grond, boven de hevigste brandhaard in de parkeergarage, worden van binnen compleet gestript. De keukens, toiletten en badkamers, vloeren en verwarming worden gesloopt en vervangen.
ZIE OOK: 'Dakloze' na brandstichting Bergen op Zoom mag nog in Tulip Inn blijven, drie nachtjes met ontbijt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.