Video

Crowdsurfende rolstoeler Robin van Lieshout had tijd van zijn leven tijdens huldiging PSV

11 mei 2016 om 07:40 • Aangepast 21 november 2020 om 10:34
nl
Hij was misschien wel de meest gefilmde en gefotografeerde supporter tijdens de huldiging van PSV: Robin van Lieshout (26) uit Eindhoven. Crowdsurfend in zijn rolstoel boven de hoofden van de rest van het publiek was hij ook moeilijk te missen. "Zo is er maar eentje en dat ben ik: Robin Rolstoel!"
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

"Het ging echt los op het Stadhuisplein. Toen ik voor de eerste keer de lucht in ging, stonden de mensen om me heen wel raar te kijken. Dat vind ik wel mooi, een beetje spanning en sensatie." [Tweet:body:https://twitter.com/avanheertum/status/729733591014490113] Niet voor het eerstHet was overigens niet de eerste keer dat Robin crowdsurfdend te zien was in zijn rolstoel. "Ik heb het al vaker gedaan op popconcerten zoals Graspop, Speedfest en de Zwarte Cross."
SpastischRobin zit in een rolstoel door zuurstofgebrek bij zijn geboorte. Daardoor is hij spastisch. Daarnaast heeft hij ADHD. Dat alles weerhoudt hem er niet van om tijdens een feestje eens flink uit de band te springen."Ik laat me echt niet door mijn handicap belemmeren. Ik feest net zo hard als ieder ander mee. Gewoon gas erop!", aldus Robin.
GevaarlijkHelemaal zonder gevaar is het crowdsurfen in een rolstoel niet. "Tijdens Speedfest ben ik twee meter naar beneden geflikkerd, vol op mijn knieën. Dat deed wel pijn, maar dan is het gewoon een kwestie van een paar biertjes erin gooien en doorgaan."
Voor zijn vrienden is het wel een hele klus om Robin zo lang boven het publiek uit te tillen, maar ze doen het graag. "Ik weeg tachtig kilo dus dat is wel zwaar ja, maar mijn maat Tommy heeft zulke dikke armen", zegt Robin terwijl hij met zijn handen aangeeft hoe dik de armen van zijn vriend zijn. "Die gooit me zo de lucht in. Ze vinden het dus niet zo erg. Het zijn echt een stel hele goede vrienden. Daar ben ik echt blij mee." [Youtube:https://youtu.be/hLYugJrlmXk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.