19.000 euro voor de pipowagen: eenmaal, andermaal? Hoge opbrengst voor inboedel Circus Herman Renz

10 mei 2016 om 19:59
nl
Van bijna 20.000 euro euro voor de pipowagen tot 15 euro voor een magnetron: de gehele inboedel van Circus Herman Renz is verkocht. Dinsdagavond sloot de onlineveiling en de veilingmeesters zijn meer dan tevreden: “Alles is verkocht”.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Om zes uur was het gedaan met de veiling. Tot die tijd kon iedere geïnteresseerde bieden op de inboedel van het Helmondse circus. Vrachtwagens, een biertafel met stoelen, opleggers en zelfs de asbakken, alles ging onder de hamer.
De spullen van Circus Herman Renz zijn binnenkort over de hele wereld te vinden. Circussen uit Denemarken, Duitsland, Roemenië en zelfs Griekenland sloegen hun slag. Hoeveel alle veilingstukken samen hebben opgebracht, wordt niet bekendgemaakt.
PronkstukHet pronkstuk van de veiling was de pipowagen. “We wisten wel dat die flink wat ging opbrengen, maar op 19.000 euro hadden we echt niet gerekend”, vertelt Martijn van Schie van veilinghuis Troostwijk. “De helft was al mooi geweest.” De pipowagen wordt binnenkort naar de andere kant van de wereld gebracht, want hij is gekocht door een Australische man.
En niet alleen de pipowagen leverde veel op. “De kassa’s hebben een kleine 45.000 euro opgebracht”, weet Van Schie. Het kostuum van de spreekstalmeester ging voor duizend euro onder de hamer en voor drieduizend euro heeft de ouderwetse oliebollenkraam een nieuwe eigenaar.  
De grote circustent werd eerder al voor 80.000 euro verkocht, twee kleinere tenten brachten vandaag 65.000 euro op.
Hoewel meer dan de helft van de spullen is verkocht aan buitenlandse kopers, was er ook opvallend veel belangstelling uit ons eigen land. “Evenementenbureaus, handelaren en zelfs particuliere verzamelaars hebben geboden”, aldus Van Schie.
FaillietCircus Herman Renz had een schuld van 130.000 euro bij de Belastingdienst. De financiële problemen ontstonden door tegenvallende bezoekersaantallen en een verhoogde lastendruk.
Ondanks diverse reddingsacties en een benefietconcert wist het circus het niet te redden. In oktober 2015 werd het circus failliet verklaard. Op de spullen van het circus werd beslag gelegd. Directeur Milko Steyvers noemde het 'de moeilijkste dag van zijn leven'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.