Video

Neelie Kroes opent adviesbureau voor startups die geld zoeken

10 mei 2016 om 20:31
nl
Neelie Kroes heeft dinsdagmiddag op de High Tech Campus in Eindhoven een adviespunt geopend voor ondernemers van startups die op zoek zijn naar investeerders.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Een startup is een bedrijf waar gebruik wordt gemaakt van een nieuwe of opkomende technologie. Vooral in de design- en technologiehoek zijn veel startups te vinden. Het is vaak moeilijk voor de jonge bedrijfjes om voldoende geld te vinden om door te kunnen groeien, terwijl het geld er wel is.
AdviesDe Brabantse Ontwikkelings Maatschappij richtte begin dit jaar samen met onder andere de Rabobank de Venture Capital Desk op. Dat is een kantoor op de High Tech Campus waar startups terecht kunnen om hulp te krijgen bij de financiering.
"Van een informatieve kop koffie tot het leggen van concrete contacten. Waar nu een beperkt aantal startups daadwerkelijk doorgroeit, zal dit initiatief bijdragen tot meer succes", verwacht Miriam Dragstra van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.
Allemaal profiterenOud-eurocommissaris Neelie Kroes heeft zich de afgelopen maanden ontpopt als 'moeder der startups'. Zij probeert van Nederland een walhalla voor jonge bedrijfjes te maken. Daarin kan Eindhoven volgens haar niet ontbreken. "Jullie hebben een fantastische universiteit en hele belangrijke bedrijven, dat moet je zo organiseren zodat we er allemaal profijt kunnen trekken."
De bescheidenheid van de Nederlanders staat volgens Kroes in de weg om dat waar te kunnen maken. Maar ook de belastingen op durfkapitaal zijn nog een horde die genomen moet worden. "Daarover voeren we nu goede gesprekken met het kabinet. Want er zijn echt wel bedrijven met flink wat geld die willen investeren in startups. Maar het moet niet afgestraft worden met hoge belastingen."
De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij hoopt met het nieuwe loket binnen vier jaar zeker honderd startups aan extra geld te helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.