Video

Grote belangstelling voor stoeltjes PSV-tribune: 'Ben blij dat ik hem heb'

11 mei 2016 om 02:02
nl
Welke PSV-fan wil nou niet een stukje stadion in huis hebben? Dat kan, tenminste voor een deel van de supporters. Stoeltjes van de Oost-tribune worden namelijk vervangen en de oude stoeltjes zijn te koop.
Profielfoto van Kaathoven Rob van
Geschreven door
Kaathoven Rob van

Ze waren ooit rood, nu is er slechts een vale roze kleur over. Vol kauwgom, vlekken van bier en vuil afkomstig van schoenzolen. Tijdens wedstrijden werd op deze stoeltjes in de vakken T en U niet veel gezeten. "Dit is een sfeervak, hier beleef je de wedstrijd toch echt door te staan", vertelt supportersbegeleider Andre Coensen.
PopulairHoe smerig en versleten ook, de stoelen zijn populair vanwege de nostalgische waarde. "Ik heb er tegenaan geschopt, ik heb er op gestaan, ik ben echt heel blij dat ik hem heb", vertelt een supporter met zijn stoel in z'n hand.
Waar de stoelen komen te staan, verschilt per supporter. Het balkon, de tuin, de kinderkamer en ook de woonkamer worden genoemd. Of de rest van het gezin het daar mee eens is of niet. "Daar heeft mijn vrouw niets over te zeggen", roept een supporter dapper. Nu nog wel.
Inklapbare stoelenEr volgen nog verschillende verkoopmomenten. Na de seizoenkaarthouders van vakken T en U mogen ook andere fans stoelen kopen. De tribune blijft niet kaal achter. Er komen speciale klapstoelen voor terug. Deze zijn verwerkt in een frame waardoor de persoon erachter niet naar voren kan vallen. De stoeltjes kunnen in- of uitgeklapt worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.