'Eigenaar shoarmazaak aangehouden in zaak Roosendaalse jihad-cel'

11 mei 2016 om 08:47
nl
Er is opnieuw iemand aangehouden in de zaak van de 'Roosendaalse jihad-cel'. Amr Y., de eigenaar van een Roosendaalse shoarmahandel die centraal lijkt te staan in een onderzoek naar financiering van de internationale jihad, is opgepakt. Dat meldt BN/De Stem.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Eind vorige week meldde de 27-jarige Y. zich bij de politie. De man was op vakantie in zijn geboorteland Egypte, maar vloog direct terug toen hij hoorde dat de Nederlandse politie hem zocht, zo weet de krant.
Opvallend is dat Y, als verdachte in deze zaak, zonder problemen van Egypte naar Nederland kon reizen. Zijn advocaat Ed Manders laat aan BN/De Stem weten dat zijn cliënt vorige week via Brussel naar Nederland is gereisd en zonder problemen alle grenzen heeft kunnen passeren.
Verdachte substantieBehalve van financiering van terrorisme en witwassen wordt Y. verdacht van 'betrokkenheid bij' de verdachte substantie die is gevonden in de woning van medeverdachte Samir O. (57). Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat het gaat om een explosieve stof, mogelijk geschikt voor het plegen van aanslagen.
Eind april werden op meerdere plekken in Roosendaal invallen gedaan vanwege het onderzoek. Er werden toen vier mannen gearresteerd, van wie er nog drie vastzitten. Afgelopen vrijdag werd ook nog een 39-jarige man aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!