'Verschrikkelijk', PSV doet onderzoek naar fans die antisemitisch liedje zingen in McDonald's - Omroep Brabant

'Verschrikkelijk', PSV doet onderzoek naar fans die antisemitisch liedje zingen in McDonald's

11 mei 2016 om 14:00
nl
PSV is een onderzoek gestart naar een filmpje met PSV-fans die een antisemitisch liedje zingen. "Het is verschrikkelijk, we nemen hier echt afstand van", laat PSV-woordvoerder Thijs Slegers weten. "Dit gaat over alle grenzen heen."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Het liedje dook afgelopen week op op internet en is onder meer te zien bij Dumpert. Een groot aantal PSV-fans zingt het liedje in een McDonald's. 'Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden die branden het best', zo luidt de tekst."
ZIE OOK: De 23e landstitel van PSV in 23 video's
"We onderzoeken of de mensen die meezingen ook een seizoenskaart hebben bij PSV. Als dat zo is dan nodigen we ze uit voor een gesprek op de club", legt Slegers uit. De kans bestaat dat ze hun seizoenskaart moeten inleveren.
Niet allemaal seizoenskaarthoudersHet is overigens lastig te checken wie er allemaal staan te zingen, omdat veel supporters met hun rug naar de camera staan. "Bovendien heeft niet iedereen met een PSV-shirt aan ook daadwerkelijk een seizoenskaart", zegt Slegers. "Mensen zonder seizoenskaart kunnen wij als club niet straffen, maar hun gezang straalt wel af op ons als club."
De politie is zich samen met het Openbaar Ministerie aan het beraden over mogelijke vervolging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.