Luchtkwaliteit in Geldrop en Tilburg ongezond, blijkt uit onderzoek Milieudefensie

11 mei 2016 om 12:30
nl
Op de drie plekken in Brabant waar Milieudefensie vorig jaar de luchtkwaliteit heeft gemeten, is sprake van een ongezonde situatie. Het gaat om de Ringbaan-West en het Stadhuisplein in Tilburg en het Bogardeind in Geldrop.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Medewerkers van de milieuorganisatie hebben hier met buisjes de concentratie stikstofdioxide gemeten. Volgens Milieudefensie worden nergens in ons land Europese normen gehaald en zijn zelfs die eisen nog te slap om de gezondheid te beschermen.
Veel verkeer en uitlaatgassenDe metingen werden verricht op 58 plekken in ons land. Hier wonen veel mensen die dagelijks geconfronteerd worden met grote verkeersdrukte en uitlaatgassen voor de deur. Fietsers en voetgangers hebben hier ook veel last van.  De locaties in Tilburg en Geldrop behoren tot de meest ongezonde plekken van het land. De situatie in Tilburg werd begin vorig jaar ook door de plaatselijke politiek al als alarmerend beschouwd.
De metingen die deel uitmaken van 'Wat ademen wij in?', de campagne van Milieudefensie zijn gebaseerd op vergelijkbare onderzoeken in onder meer Eindhoven.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/5733051b5774d]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.