Iemand plaste over het graf van Ajax-fan Michael (17) uit Mierlo, 'laf en respectloos'

11 mei 2016 om 13:51 • Aangepast 21 november 2020 om 10:33
nl
Rick van Luik en zijn ouders uit Mierlo begrijpen niet waarom iemand over het graf van hun broer en zoon heeft geplast en er zijn schoenen op achterliet. "Wat ik vooral niet snap is dat het twee keer in een week tijd is gebeurd", vertelt Rick. "Laf en respectloos."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Zijn moeder kwam op 23 april bij het graf van haar zoon Michael toen het helemaal overhoop lag. "Ze heeft het toen allemaal schoongemaakt en ze zei nog dat het een keer kan gebeuren", vertelt Rick. Michael ligt begraven op de begraafplaats van de Heilige Lucia Parochie Mierlo.
DenigrerendMaar binnen een week was het weer raak. "Alles was ondergeplast. Ze heeft de spullen weg kunnen gooien", zegt Rick. Hij baalt niet alleen van de urine, maar ook van de schoenen. "Dat iemand bovenop zijn graf is gaan staan... Dat vind ik denigrerend."
Ricks broer Michael van Luik kwam in juni 2005 om het leven bij een scooterongeluk. "Hij was toen 17 jaar. Volgende maand is het 11 jaar geleden dat hij overleed", vertelt Rick.
'Liever iets meenemen dan plassen'En in al die jaren hadden ze eigenlijk geen problemen op de begraafplaats. "Er werd wel eens wat meegenomen. Maar mijn moeder zegt nu dat ze beter iets van het graf mee kunnen nemen, dan dat ze er overheen plassen", vindt ook Rick.
De familie heeft aangifte gedaan bij de politie. Daarnaast is hun Facebooknetwerk ingeschakeld in de hoop dat iemand iets gezien of gehoord heeft. Hun oproep is inmiddels al bijna 400 keer gedeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.