Koud pinksterweekend op komst: ‘Het wordt veel te fris voor de tijd van het jaar'

11 mei 2016 om 13:47
nl
We gaan van het ene naar het andere uiterste als het om het weer gaat. Waar we de afgelopen dagen en nog zeker tot vrijdag met mooi weer te maken hebben, verandert het weerbeeld het komende pinksterweekend drastisch.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De temperatuur keldert flink. “Het wordt veel te fris voor de tijd van het jaar”, aldus Jordi Bloem van weerinstituut MeteoGroup. Voordat het zover is, krijgen we nog een aantal dagen mooi weer voorgeschoteld. Woensdag worden zomerse temperaturen bereikt in Brabant. Donderdag waarschijnlijk ook, verwacht Bloem.
“Het wordt lekker warm en dat blijft het ook in de avonden. Er is hooguit kans op een verdwaalde bui, maar dat stelt weinig voor.” Vrijdag zijn de eerste veranderingen merkbaar. De temperatuur doet een stapje terug naar zo’n 21 graden. “Iets minder warm, maar nog steeds lekker weer. De kans op buien is nihil.”
'Abrupte verandering'Van vrijdag op zaterdag vindt een ‘abrupte verandering’ plaats. Vanuit de Noordpool komt koude lucht onze kant op. De temperatuur blijft zaterdag steken op maximaal 12 graden, waar 18 graden rond deze tijd van het jaar normaal is. Eerste Pinksterdag is het iets minder koud, zo’n 13 graden. Op Tweede Pinksterdag komt de temperatuur in Brabant uit op 14 graden.
Ondanks dat we qua temperatuur flink moeten inleveren, blijft het naar verwachting wel nagenoeg droog. “Er staat wel een frisse wind, maar het zonnetje schijnt ook. We hebben te maken met een klein dipje, maar zo onaardig is het nou ook weer niet.”
Van korte duurNa het pinksterweekend komen de temperaturen weer uit op normale waarden. Het dipje is dus maar van korte duur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.