CIDI doet aangifte tegen PSV-supporters vanwege antisemitisch liedje, OM doet onderzoek naar zaak - Omroep Brabant

CIDI doet aangifte tegen PSV-supporters vanwege antisemitisch liedje, OM doet onderzoek naar zaak

11 mei 2016 om 16:07
nl
Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant is een onderzoek begonnen naar de antisemitische uitlatingen van een aantal PSV-supporters. Dat laat het OM woensdag weten. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël heeft inmiddels ook aangifte gedaan tegen dezelfde groep PSV-supporters die in een video een antisemitisch lied zingen. PSV liet eerder woensdag al weten zelf ook onderzoek te doen naar deze groep supporters.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Voornamelijk jongeren in PSV-shirt zingen in het filmpje. "Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder bij de SS. Samen verbrandden ze joden, want joden branden het best."
Niet in stadionVolgens de woordvoerder van het CIDI liegen de beelden er niet om. Als supporters in stadions antisemitische uitlatingen doen, bespreekt het CIDI de kwestie vaak met de KNVB, die dan stappen neemt. Omdat dit incident buiten het stadion plaatsvond besloot het CIDI naar de politie te stappen, aldus de woordvoerder.
Een woordvoerder van PSV sprak eerder woensdag al zijn afschuw uit over de beelden. "Wij verafschuwen dit, het zijn verschrikkelijke teksten. Dit heeft niets met PSV, voetbal of de maatschappij te maken'', aldus de woordvoerder.
Op het filmpje is echter lastig te zien wie er staan te zingen en bovendien is het maar de vraag of het seizoenkaarthouders van PSV zijn. Alleen dan kan de club ze uitnodigen voor een gesprek en eventueel maatregelen nemen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.