Tientallen zieke mensen melden zich bij FNV na onderhoud aan treinen met chroom 6 - Omroep Brabant

Tientallen zieke mensen melden zich bij FNV na onderhoud aan treinen met chroom 6

11 mei 2016 om 17:21
nl
Bij vakbond FNV Spoor melden zich veel mensen die zeggen ernstig ziek te zijn omdat ze in contact zijn gekomen met de kankerverwekkende stof chroom 6. Deze week werd bekend dat werklozen die in Tilburg onderhoud aan treinen moesten verrichten mogelijk ziek zijn geworden door chroom 6. Veel mensen die al heel lang bij het onderhoudsbedrijf NedTrain werken, maken zich nu zorgen, zegt Remco Mast van FNV Spoor.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Degenen die zich melden bij de vakbond, werken soms al twintig tot dertig jaar aan het onderhoud van treinen. "Zij schamen zich voor hun ziekte omdat ze loyaal zijn aan hun werkgever. Het zijn geen vrolijke verhalen. Het gaat om ernstige neus- en keelaandoeningen", zegt Remco Mast.
FNV Spoor wil met NedTrain praten over een oplossing voor de zieke werknemers. Het bedrijf wil daar wel aan meewerken, maar het gaat traag, aldus de vakbond.
Schuren van oude treinenDinsdag werd bekend dat honderden mensen in de regio Tilburg  mogelijk in aanraking zijn gekomen met de kankerverwekkende stof chroom-6. Het gaat om ongeveer 580 mensen die tussen 2004 en 2011 oude treinen hebben geschuurd bij een reïntegratiebedrijf voor mensen die voor langere tijd in de bijstand zaten.
InloopavondOp een speciaal telefoonnummer van de gemeente Tilburg hebben zich 25 mensen met vragen over chroom 6 gemeld. Woensdag 18 mei is er een inloopavond voor mensen die vragen hebben over chroom 6. Dat is in infocentrum Het Spoor. De gemeente Tilburg, het RIVM en de GGD zijn erbij om vragen te beantwoorden.
De gemeente Tilburg laat weten dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de werkzaamheden met chroom 6. Ook komt er een vertrouwenscommissie waar mensen met hun verhalen terecht kunnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.