Kokende en afwassende agenten misschien wel hulpverleners van het jaar

11 mei 2016 om 18:14
nl
Een foto van twee agenten aan de afwas ging in november de wereld over. En die roem krijgt nog een staartje. De agenten op de foto, Stan en Jeroen, zijn genomineerd voor de award 'Hulpverlener van het jaar'.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Stan en Jeroen kregen veel lof toen ze in november vijf jonge kinderen hielpen. Dat gebeurde toen ze naar een huis in Woensel-Noord moesten, omdat een vrouw een hypo had gekregen. Ze had een te lage bloedsuiker. De moeder van het gezin werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Broodjes gebakken eiDe agenten lieten de kleine kinderen niet aan hun lot over. Ze maakten eten klaar. Het menu? Broodjes gebakken ei en wat fruit. Daarna deden ze de afwas. Daarvan maakten ze een foto en zetten die op Facebook. De post ging meteen viral.
De Stichting Hulp voor Hulpverleners prijst de actie. "Ze hebben gezien wat er moest gebeuren en hier naar gehandeld en de zeer vervelende situatie voor de kinderen wat dragelijker gemaakt."
ReddingsactieDe Eindhovense agenten nemen het op tegen drie brandweermannen uit IJmuiden die op een heldhaftige manier een visser hebben gered die was weggezakt in een berg stuifzand. De winnaar van de award wordt 3 juni bekendgemaakt tijdens de internationale vakbeurs eRIC in Twente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.