Fresku wil met theatershow 'verantwoordelijkheid nemen' voor multiculturele maatschappij

11 mei 2016 om 20:44 • Aangepast 21 november 2020 om 10:32
nl
De Eindhovense rapper Fresku staat de komende maanden op de planken met zijn allereerste one-manprogramma 'Welkom bij de Fresku Show'. Hiermee wil hij 'de verantwoordelijkheid nemen' voor de multiculturele maatschappij. Dat zei hij woensdagavond in De Wereld Draait Door.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In zijn nieuwe theatervoorstelling beperkt de Eindhovenaar zich niet louter tot muziek. Ook verhalen en persiflages passeren volgens Fresku de revue. Zo geeft hij een 'cursus discrimineren', zei hij in DWDD.
"Ik leer mensen hoe ze het beste kunnen discrimineren. Het is wel 2016, dus je kunt niet zomaar 'aap' tegen iemand zeggen. Je moet dat een beetje inmasseren", grapte hij, terwijl hij daarmee een serieuze boodschap wilde overbrengen.
Niet alleen feestje bouwenWant, zo gaf Fresku aan, hij wil niet alleen 'een feestje bouwen', maar voelt naar eigen zeggen ook de drang om verantwoordelijkheid te nemen om de multiculturele samenleving toegankelijker te maken.
Hiermee doelt de rapper onder meer op Ali B., die al jaren te boek staat als 'knuffelmarokkaan' en er in die hoedanigheid voor probeert te zorgen dat Nederlanders van buitenlandse komaf beter worden geaccepteerd. "Ali B., Typhoon en ik doen dat denk ik op een goeie manier."
Theaterverkoop gestartDe kaartverkoop van de nieuwe theatershow van Fresku is onlangs gestart. Deze week, op vrijdag en zaterdag, vinden de allereerste try-outvoorstellingen plaats. Daarna volgen verschillende shows in kleine theaters en bij De Parade, een rondreizende theaterfestival.
Op 18 november gaat de 'Welkom bij de Fresku Show' in première in het Parktheater in Eindhoven. Daarna start de theatertour, waarbij de Eindhovense rapper met een 'indrukwekkende tour' de grotere theaters aandoet. In totaal staan ruim zeventig data vast.
Ook te zien in filmFresku begon met de theatershow, omdat hij op meerdere vlakken 'een feestje wil bouwen', zei hij woensdagavond. "Ali B., met wie ik goed bevriend ben, en Theo Maassen hebben me al jaren geprobeerd over te halen. Dit zijn wel de twee mensen die tegen me zeiden dat ik dit gewoon moest doen. Ali zei tegen me: 'Een licht denkt niet in negatief of positief, het wil gewoon schijnen'."
De Eindhovense rapper is overigens al langer bezig om zijn kwaliteiten op meerdere vlakken in te zetten. Onlangs werd ook bekend dat hij te zien zal zijn in 'Ron Goossens, Low Budget Stuntman', de nieuwe film van de makers van de New Kids.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.