Vier vrienden die man uit water redden krijgen onderscheiding voor heldendaad

11 mei 2016 om 22:01
nl
"Het was allemaal heel officieel, maar erg speciaal." Leander Stallen en zijn vrienden uit Oosterhout en Terheijden kregen woensdag uit handen van de burgemeester van Dordrecht een onderscheiding voor hun heldendaad. In november 2015 redden ze een man en zijn hond uit het Hollands Diep bij Moerdijk.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De man stak met zijn jacht het water over toen zijn boot werd geschept door een vrachtschip. Samen met zijn hond kon hij nog net op tijd van zijn boot springen. Op dat moment voeren de vier jongeren in de buurt van het jacht. Ze aarzelden geen moment en haalden de man en zijn hond uit het water en wachtten op hulpdiensten.
Enorme verrassingDe burgemeester vertelde woensdag uitvoerig hoe moedig de jongens waren geweest. Daarna kregen ze de oorkonde en een bos bloemen. "We hadden het helemaal niet verwacht. Een week of drie, vier geleden kregen we de uitnodiging. Dat was een enorme verrassing."
Hoe speciaal het woensdag ook was, Leander blijft nuchter onder de gebeurtenis. En ook zijn drie vrienden. "We maken er af en toe een grap over, maar verder hebben we het er eigenlijk nooit over. Voor ons was het de normaalste zaak van de wereld dat we die man uit het water haalden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.