Terugkijken in de tijd: herleef de geschiedenis in Vught met Knooppunt-app

11 mei 2016 om 22:13
nl
Wie denkt dat geschiedenis alleen maar is voorbehouden aan fanaten die in archieven grasduinen en middeleeuwse kastelen bezoeken, heeft het mis. In Vught is nu een wandelroute bedacht waarmee iedereen met zijn telefoon letterlijk kan zien wat er lang geleden op een bepaalde plek stond en gebeurde.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het initiatief komt van Landgoed Huize Bergen, een monumentale villa vlakbij Den Bosch dat tegenwoordig een hotel is. Het landgoed bestaat dit jaar honderd jaar en om dat te vieren is er een app ontwikkeld waarmee de geschiedenis te zien is door middel van augmented reality.
Met de zogenoemde Knooppunt-app kunnen belangstellenden de geschiedenis tot leven laten komen. Huisknecht Steven Vonk geeft in de app een rondleiding over het landgoed en langs karakteristieke plaatsen in Vught.
Beleg van Den BoschZo is volgens Landgoed Huize Bergen onder andere te zien hoe het er aan toe ging in de broodkeuken tijdens de oorlog. Maar ook hoe de opening van het Raadhuis in 1937 verliep en hoe de voormalige bewoners leefden op het landgoed.
Behalve aan het landgoed kan met de Knooppunt-app ook een bezoekje worden gebracht aan Fort Isabella. Soldaat Jacob Pynacker neemt het publei mee naar de belangrijkste punten in Vught tijdens het beleg van Den Bosch in 1626.
Voor Apple- en Android-toestellenDe app, ontwikkeld door het Eindhovense conceptenbureau Dutch Rose Media uit Eindhoven, is beschikbaar voor Android- en iOS-toestellen. Het gaat hier om zowel smartphones als tablets.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=Qsb46U-x6iM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.