Video

Hockeysters Were Di Tilburg verliezen eerste play-offwedstrijd tegen Groningen

12 mei 2016 om 00:39 • Aangepast 21 november 2020 om 10:32
nl
De hockeysters van Were Di hebben woensdagavond de eerste play-offwedstrijd om promotie naar de hoofdklasse verloren. Groningen was na shoot-outs te sterk voor de Tilburgse club.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

De strijd tussen de twee teams ging gelijk op. Na de reguliere speeltijd en na de verlenging stond het nog altijd 0-0. "Dan kan het alle kanten op", weet coach Janneke Woudenberg. "Nu viel het toevallig net de verkeerde kant op.''
Tijdens de shoot-outs miste Were Di twee keer, waardoor Groningen aan het langste eind trok: 2-4.
LoterijAanvoerster Kiki de Ruiter was na de wedstrijd vooral trots. "Ik vind namelijk dat we fantastisch hebben gehockeyed. Dit was écht een finale. Ik vind dat we echt hebben laten zien wat we waard zijn en dat we heel erg aan elkaar gewaagd zijn. Shoot-outs zijn echt een loterij. Een beetje jammer, maar nog niks aan de hand. Het is 1-0."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

'Hier word je hard van'"Hier leer je van, hier word je hard van", meent Woudenberg. "Je moet hier eigenlijk extra gemotiveerd van raken. Net wat agressiever, net wat feller. Als je - zeker in de laatste fase - net wat agressiever bent, dan valt die goal sneller en haal je meer rendement. Als in Groningen net zo speelt als vandaag en iets scherper bent in het laatste stuk, trekken wij dit over de streeep. Daar ben ik van overtuigd."

Wachten op privacy instellingen...

De play-offwedstrijden worden gespeeld volgens het best-of-three-principe. Zaterdag is de return in Groningen. Als dat duel wordt gewonnen, volgt zondag een beslissingswedstrijd. Bij Were Di hebben ze nog altijd vertrouwen in een goede afloop. ''We gaan gewoon twee keer winnen en dan staan we alsnog in de hoofdklasse'', zegt De Ruiter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.