Video

'Het viel reuze mee', de eerste eindexamens zitten erop

12 mei 2016 om 12:30 • Aangepast 21 november 2020 om 10:32
nl
Het is ongetwijfeld de meest spannende periode van de middelbare school: de eindexamens. Donderdag begonnen de eindexamens voor havo-scholieren en vwo'ers. Vmbo-leerlingen hoeven pas vrijdag aan de bak.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Op De Nassau in Breda begonnen de havo-leerlingen donderdagochtend met maatschappijwetenschappen. "Dit is het moment waar je met hele school naar toe leeft. Het is natuurlijk het eerste examen dus dat is extra spannend", zei directeur Hans Teunissen voor de examens begonnen.

Wachten op privacy instellingen...

Ging primaOm negen uur ging de envelop met het eerste examen open. "Het ging prima, viel reuze mee", was de reactie van een aantal scholieren op De Nassau na hun examen maatschappijwetenschappen. "Maar als je je slecht hebt voorbereid, dan ben je wel onderuitgegaan", denken sommige havo-leerlingen.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdag stond voor de havo-leerlingen ook nog natuurkunde op het programma. Het eerste examen voor de vwo'ers was Nederlands.

Wachten op privacy instellingen...

Geslaagden per gemeentenBen je trouwens benieuwd hoeveel geslaagden er vorig jaar op jouw middelbare school waren? Bekijk de resultaten per school op onderstaand kaartje

Wachten op privacy instellingen...

Wat weet je eigenlijk zelf nog?Denk je dat de examens een 'makkie' voor je zijn? Doe dan hier een klein testje. Onderstaande vragen kwamen uit het examen maatschappijwetenschappen. (De antwoorden vind je eronder.)
1. Wat is de doelstelling van de reclassering?
2. Naast het Europees Parlement moet ook een ander Europees orgaan instemmen met het wetsvoorstel om het weggeven van gratis plastic tasjes te verminderen. - Wat is de naam van dit Europees orgaan?- Welke personen hebben zitting in dit orgaan?
Antwoorden1. De reclassering beoogt herhaling van strafbaar gedrag te voorkomen / streeft naar maatschappelijke (her)inpassing van mensen die met het strafrecht in aanraking komen
2.- De Raad van de Europese Unie / de Raad / Raad van Ministers.- Deze bestaat uit de vakministers (of staatssecretarissen) van elke lidstaat.
Check de themapaginaDe hele eindexamenperiode houdt Omroep Brabant je met vlogs van Jorn van Essen en Noortje de Vries op de hoogte van de eindexamens in Brabant. Alles over de eindexamens lees je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/eindexamen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.